Zapečená cibule plněná mletým masem

středně velké cibule
vejce
starší rohlíky nebo žemle
mleté maso (směs hovězího a vepřového)
nastrouhaný tvrdý sýr
máslo
mletá červená paprika
vývar
mléko
mletý pepř
sůl
olej na vymazání zapékací misky
mírně osolená voda na uvaření cibulí

Očištěné, oloupané cibule vložíme do vařící osolené vody a krátce povaříme, scedíme, ostrým nožem seřízneme vršky, vyřízneme středy a lžičkou cibule vydlabeme Mleté maso smícháme s rohlíky natrhanými na kousky, namočenými v mléce a pak vymačkanými Směs osolíme, přidáme jedno až dvě vejce, papriku a nadrobno nakrájenou cibuli z vnitřků Náplň důkladně promícháme a naplníme do cibulí, které rozložíme do vymazané zapékací misky, pokapeme máslem a podlijeme vývarem V troubě vyhřáté na 190-200°C zapečeme, před koncem pečení naplněné cibule posypeme nastrouhaným sýrem.

Další recepty Celý díl