Etton Mess

3 bílky
200 g cukru krupice
špetka soli
250 g tvarohu
250 ml šlehačky
50 g cukru moučka
6 větších meruněk
6 lžíc cukru krupice
1 lžíce másla
50 ml smetany ke šlehání
rozmarýn

Bílky šlehejte s cukrem a špetkou soli do tuhého sněhu. Jakmile je sníh vyšlehaný, vytvořte cukrářským sáčkem pusinky. Ty pečte na 115 stupňů přibližně 1 h a 15 minut. Cukr krupici nechte zkaramelizovat, pak přidejte máslo, teplou smetanu ke šlehání a v této směsi obalte měsíčky meruněk. Tvaroh, šlehačku a cukr moučka vyšlehejte do tuha. Do sklenic rozdrobte pusinky, přidejte tvarohový krém a meruňky v karamelu. Tento postup opakujte ještě jednou. Hotový Etton mess ozdobte meruňkami a snítky rozmarýnu.

Další recepty Celý díl