Tvarohový dezert ve skle s ovocem

Čokoládový korpus

250 g tvarohu
225 ml smetany ke šlehání
50 g cukru moučka
Lesní ovoce dle chuti
25 g vysokoprocentní čokolády
25 ml smetany ke šlehání

Smetanu vyšlehejte spolu s tvarohem a cukrem dotuha. Poté přendejte krém do cukrářského sáčku s hladkou špičkou. 25 ml smetany ohřejte a přelijte vařící přes nalámanou čokoládu. Nechte 5 minut stát a pak vše metličkou promíchejte v hladkou polevu. Na dno misky dejte tvarohový krém, posypte jej ovocem a rozdrobeným korpusem. Postup opakujte ještě jedenkrát. Vrch dezertu ozdobte čokoládovou polevou a ovocem. Dezert dejte odležet do lednice alespoň na 3 hodiny.

Další recepty Celý díl