Moučníky a cukroví

Sněhové pusinky s čokoládovým krémem

20 pusinek

3 bílky
150 g cukru moučka
špetka soli
potravinářské barvivo dle potřeby

Čokoládový krém

100 ml smetany ke šlehání
200 g kvalitní hořké čokolády
30 g másla

Bílky šlehejte dokud nezačnou tvořit větší bublinky, tzv. “bublat”, poté přidejte cukr moučka a špetku soli a šlehejte bílky do tuha. Pokud chcete přidat barvivo, teď je ta správná chvíle. Bílkovou hmotu dejte do cukrářského sáčku a stříkejte požadované tvary na plech s pečícím papírem. Pusinky pečte na 140 stupňů hodinu a 15 minut. Čokoládu si nalámejte na kostičky. Smetanu přidejte k varu spolu s máslem a ještě horkou jí přelíjte přes čokoládu. Celou směs nechte 3 minuty stát, pak jí metličkou promíchejte. Čokoláda se úplně rozpustí a vznikne vám celistvá hmota, kterou nechte mírně vychladit. Pusinky slepujte čokoládovým krémem a ihned podávejte.

Další recepty Celý díl