Saláty

Ledový salát v parmazánové krustě s grepovým dresingem

3 vejce
60 g parmazán
ledový salát
šalotka
100 g cherry rajčat
60 g papriky
30g sušené brusinky
červený grep
plátky slaniny
česnek

Ledový salát rozřízneme na půlku, omyjeme ve studené vodě a osušíme. Do rozšlehaných vajec nastrouháme parmazán, vše promícháme. Salát namočíme do této směsi a hned obalíme pouze rovnou stranou ve strouhance. Tento proces opakujeme. Poté vložíme do rozpáleného olivového oleje a opékáme obalenou vrstvou do zlatova. Pečeme při 140 stupních asi 6 minut. Nakrájíme si šalotku, cherry rajčata, papriku a brusinky sušené. Spojíme olivovým olejem a vymačkaným červeným grepem. Položíme na talíř připravený dip a na něj klademe upečený salát. Na vrch salátu položíme opečenou slaninu s plátky česneku.

Další recepty Celý díl