Moučníky a cukroví

Bramborové šišky ve skořicovém cukru s vanilkovým tvarohem a čerstvým ovocem

4 porce

500 g vařené brambory
sůl
2 vejce
300 g polohrubá mouka
200 g čerstvé ovoce
1-2 balení skořicový cukr
2 vaničky tvaroh
1 vanilkový lusk
1 citrón
2 lžíce moučkový cukr
kousek másla

Uvařené brambory pomeleme, přidáme sůl, vejce a polohrubou mouku. Vytvarujeme těsto, ze kterého tvoříme bramborové šišky. Ty vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou. V misce si cukrem, citrónem a zrníčky vanilkového lusku ochutíme tvaroh. Hotové bramborové šišky ohřejeme na pánvi na másle, vložíme do misky a zasypeme skořicovým cukrem. Na talíř servírujeme spolu s ochuceným tvarohem a čerstvým ovocem.

Další recepty Celý díl