Čokoládový fondant s malinovou omáčkou, čokoládovou hlínou + cream fresh s vanilkou
9 porcí
5 vajec
5 žloutků
90 g hladké mouky
100 g cukru krupice
75 g másla
100 g 80% čokolády
Ve vodní lázni rozpustíme máslo s čokoládou. Voda nesmí bublat varem. V robotu na nízkém stupni rozšleháme vejce, žloutky, cukr a mouku do pěny. Když je čokoláda s máslem rozpuštěná, pomalu ji přiléváme za stálého míchání do vaječné pěny a vše důkladně promícháme. Směsí naplníme kokotky důkladně vymazané olejem a vysypané kokosem. Pečeme při 180°C 8-10 minut. Fondant by měl zůstat po upečení uprostřed mírně tekutý.
Čokoládová hlína
80 g hladké mouky
40 g másla
40 g krupicového cukru
20 g kakaa
Všechny ingredience promícháme a dáme na plech na pečící papír. Pečeme při 170 °C 8-10 minut. Po vychladnutí rozdrobíme.
Cream fresh
1 vanička cream fresh
1/2 lusku vanilky
1 lžička koňaku (nemusí být)
limetková šťáva a moučkový cukr dle chuti
Malinová omáčka
Maliny s troškou vody a moučkovým cukrem lehce povaříme a propasírujeme.