Provensálská vepřová žebírka
Vepřové žebírka
nálev z koření:
sůl
rozmarýn
bobkový list
tymián
jalovec
pepř
fenykl
koriandr
Vepřová žebírka si nasekáme, osolíme, opepříme a pomalu uvaříme v připraveném láku z koření. Uvařené žebra potřeme marinádou, kterou jsme si připravily z medu kečupu a čerstvého tymiánu, a grilujeme dozlatova.
Marináda:
med
kečup
tymián
Pečený brambor
brambory
máslo
rozmarýn
sůl
pepř
alobal
Brambory pečlivě omyjeme, nařízneme do kříže, osolíme, opepříme, přidáme smítko rozmarýnu, zabalíme do alobalu, a pečeme nebo grilujeme do měkka. Když je brambor hotový tak ho rozmáčkneme a přidáme kousek másla.
Coleslaw salát
bíle zelí
cibule
mrkev
majonéza
vinný ocet
cukr
Bílé zelí nakrájíme na tenké proužky, osolíme, opepříme a přidáme najemno nakrájenou cibuli a nastrouhanou mrkev. Zakápneme vinným octem, přidáme cukr, a vše spolu s majonézou promícháme.
Pepřový dresink
majonéza
zakysaná smetana
zelený pepř v nálevu
Majonézu smícháme se zakysanou smetanou a přidáme zelený pepř v nálevu.