Různé

Fry bread s taco

hrnek hladké mouky
špetka soli
1/2 hrnku vody (teplá)
2 lžíce mléka
lžičku sušeného droždí
olej

Do mísy vysypeme mouku, sůl, teplou vodu, mléko a droždí. Všechny ingredience spojíme dohromady, tak aby nám vzniklo lepkavé těsto. Aby se nelepilo na ruce při hnětání, je možné si ruce potřít olejem. Těsto necháme v míse vykynout po dobu alespoň 20-ti minut. Z těsta pak vytvoříme malé placky, které vložíme na rozpálený olej na pánev. Placka by měla na oleji plavat, ne ležet úplně na dně. Osmažíme do zlatova po obou stranách. Následně na chléb klademe indiánskou taco směs.

Indiánské taco

mleté maso
cibule
rajčata
chilli papričky
ledový salát
zakysaná smetana
čedar sýr
sůl
pepř

Na nahřátém oleji orestujeme mleté maso spolu s cibulí, chilli papričkou a ochutíme solí a čerstvě namletým pepřem. Směs klademe na připravený indiánský chléb, přidáme na drobno nakrájený ledový salát, rajčata na malé kostičky, přelijeme zakysanou smetanou a dozdobíme sýrem čedar.

Další recepty Celý díl