Ryby a mořské plody

Vejce benedikt s uzeným lososem

1 vejce
2 plátky uzeného lososa
1 houska
1dcl bernská omáčka
1 polévková lžička octa
sůl
pepř

Housku rozpůlíme a řeznou plochou ji nasucho opečeme na pánvi. Obložíme plátky uzeného lososa. V hrnci přivedeme dostatečné množství vody k varu, osolíme, přilijeme ocet a trochu ztlumíme, aby nám voda pouze probublávala. Vejce vyklepneme do naběračky a pomalu ho necháme sklouznout do vody. Bílek se snažíme omotat kolem žloutku. Jakmile je bílek pevný, což trvá 2-3 minuty, vejce je hotové. Vejce vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme okapat a položíme na lososa přelitou Bernskou omáčkou, opepříme, osolíme a přiklopíme horní částí housky.

Další recepty Celý díl