Různé

Brynzové brambory

1 kg ve slupce uvařených brambor
250 g brynzy
1/4 l mléka
2 žloutky
100 g slaniny
2 cibule
6 utřených stroužků česneku
1 lžíce oleje
sůl

Oloupané uvařené brambory nakrájíme na plátky, na pánvi rozškvaříme kostičky slaniny, přidáme kolečka cibule, necháme ji zesklovatět. Smícháme brynzu s mlékem, prřdáme česnek a žloutky. Vymažeme zapékací mísu, na dno dáme část orestované cibulky se slaninou, naskládáme na to polovinu nakrájených brambor, osolíme, potom zase vrstvičku cibule a zase posolené brambory. Zalijeme brynzovým mlékem a dáme do trouby rozehřáté na 200 st. Zapékáme 15 minut, pak zvýšíme teplotu na 240 st. a dopékáme 10 minut, aby povrch zezlátl. Podáváme s podmáslím.

Další recepty Celý díl