Různé

Lososový tataráček s avokádem

čerstvý syrový losos
sůl, pepř
olivový olej
limeta
toustový chleba
avokádo
1-2 křepelčí vejce
sezamová semínka
ředkvičky

Spodní část bříška lososa rozkrájíme a rozsekáme na malé kousky. Dochutíme solí, pepřem, olivovým olejem, limetou, necháme v misce. Ve druhé misce utřeme pastu z avokáda - oloupeme, nakrájíme na kostičky a utřeme v jemnou pastu (nesmí téct). Uvaříme křepelčí vajíčka – celá je vložíme do vařící vody a uděláme na hniličku, vaříme 30 až 60 vteřin. U toustového chleba odkrojíme kraje, uděláme malé obdélníčky. Na plátek chleba navrstvíme tataráček, na něj vložíme pastu, zakryjeme druhým plátkem chleba. Na talíř nasypeme sezamová semínka, vložíme toust s tataráčkem, ozdobíme ředkvičkou a přidáme rozklepnutá křepelčí vejce.

Další recepty Celý díl