Různé

Pikantní salátek ze šruchy

1 větší hrst listů šruchy zelné
4 střední rajčata
2 polévkové lžíce česneku kýlnatého (nebo květů pažitky pobřežní
květy lichořeřišnice (pro pikantnější verzi možno použít i listy)
2 lžíce jemného ovocného octa
sůl, pepř
1 kávová lžička dijonské hořčice
3 polévkové lžíce olivového oleje

Šruchu důkladně omyjeme a vybereme jen měkké části stonků a listy. Nakrájíme na drobno. Rajčata opláchneme a nakrájíme na plátky nebo na měsíčky. Květy česneku kýlnatého můžete rozebrat na samotné květy a pacibulky a ty opláchnout, ale není to nezbytně nutné. Květy jsou většinou čisté. Dresink připravíme tak, že v octu rozpustíme sůl, přimícháme hořčici a pepř a nakonec olej. Na talíř naaranžujeme rajčata na ně šruchu, přelijte dresinkem a nakonec přidejte květy česneku a lichořeřišnice. Kdo je citlivý na česnek, může použít květy hrachoru nebo fazolu.

Další recepty Celý díl