Těstoviny

Penne s mladou, dospělou i zralou slunečnicí

1 balíček italských těstovin penne
6–12 nerozvitých květenství slunečnice
1 rozkvetlá květenství slunečnice
2 polévkové lžíce másla
1 polévková lžíce slunečnicových semínek
6 kávových lžiček parmezánu na posypání
sůl a pepř podle chuti

Slunečnicová poupata omyjte a 5–10 minut povaříme v páře do poloměkka, vyjmeme a rozkrájíme na měsíčky nebo jen na čtvrtiny. Na pánvičce rozehřejeme máslo a pokrájená poupata lehce podusíme na středním žáru. Penne uvaříme v osolené vodě podle návodu. Těstoviny přidáme na pánvičku ke slunečnicovým poupatům a promícháme. Rozdělíme těstoviny s poupaty na talíře, posypte slunečnicovými semínky, ozdobíme žlutými slunečnicovými květy a hoblinkami parmezánu.

Další recepty Celý díl