Různé
Burgery s grilovaným sýrem a domácími hranolky
4 houska na burger
4 plísňový sýr
4 listy ledového salátu
4 silné plátky masitého rajčete
dresink z bílého jogurtu, majonézy a rajčat
4 plátky čedaru
0,5 kg velkých brambor nakrájených na hranolky
sůl
pepř
kmín
olivový olej
Plísňový sýr naložíme přes noc do bylinek, česneku, uzené papriky a olivového oleje. Housku lehce opečeme na grilu, plísňový sýr opečeme.
Přidáme na něho rozpustit čedar. Dresink umícháme z bílého jogurtu, majonézy a lisovaných rajčat. Poté již vrstvíme jako klasický burger. Nakrájené brambory dobře propláchneme ve studené vodě a potom je osolíme, opepříme a přidáme kmín. Na zavřeném grilu je děláme pri nižší teplote 180 st. cca 20 min.