Maso

Vepřová panenka,špenát se sušenými rajčaty a polenta

4 porce

800 g vepřové panenky
sůl, pepř
olivový olej
500 g čerstvý špenát
5 stroužků česneku
1 větší cibule
150g sušených rajčat

Z vepřové panenky nakrájíme medailonky, jemně naklepeme kloubem ruky. Osolíme, opepříme a orestujeme. Maso musí být medium (po rozkrojení růžové). Zvlášť si nachystáme na drobno nakrájenou cibulku, na plátky česnek, orestujeme na olivovém oleji a přidáme nakrájená sušená rajčata a čerstvý špenát. Dochutíme solí a pepřem.

Polenta

1 dcl vývaru
1 dcl smetana 33%
1 polévková lžíce mascarpone

Zvlášť v rendlíku si připravíme polentu. Nalijeme smetanu a vývar, opatrně vsypeme polentu. Necháme chvíli stát a pro zjemnění přidáme mascarpone.

Další recepty Celý díl