Ryby a mořské plody

Pečený losos v alobalu se zeleninou

čerstvý losos filet
sůl
pepř
bílé víno
mrkev
pórek
zakysaná smetana

Porce lososa si osolíme, opepříme a lehce zalijeme bílým vínem. Nakrájíme si pórek a mrkev na tenčí kolečka, vložíme do alobalu, na to položíme lososa a přidáme zakysanou smetanu. Pečlivě zabalíme a dáme péct do trouby na 180 stupňů po dobu 15-20 minut, dle velikosti porce lososa.

Brambory s koprovým máslem:

brambory
kopr
sůl
pepř
máslo

Brambory v celku si uvaříme v lehce osolené vodě. Následně nakrájíme na plátky. Rozpustíme si máslo na pánvi nebo v hrnci, přidáme brambory, sůl, pepř, nasekaný kopr a vše spolu opatrně promícháme. Servírujeme s upečeným lososem a zeleninou.

Další recepty Celý díl