Různé

Croque monsier se sýrém

1 lžíce másla + na opečení chleba
1 lžíce hladké mouky
190 ml mléka
špetka strouhaného muškátového oříšku
sůl a čerstvě namletý pepř
2 lžíce parmazánu
200 g La Gruyer nastrouhaný
4 krajíce toastového chleba popř. tarameziny
brouchetta
dijonská hořčice na namazání chleba
6 plátků vepřové šunky od kosti nebo nějaké lepší kvalitní

Z másla, mouky a mléka připravíme jemný bešamel do kterého přimícháme strouhaný parmazán a sýr Gruyer, ten dochutíme čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem, soli a čerstvě mletým černým pepřem. Zbylé máslo použijeme na opečení chleba z obou stran. Opečený chleba potřeme dijonskou hořčici, sýrovým bešamelem a plátky šunky. Takto připravený toast spojíme dohromady a seshora posypeme zbylým sýrem la Gruyere a dáme do rozehřáté trouby zapéct. Můžeme udělat uprostřed důlek a do něj vsadit vaječný žloutek. Podáváme s listovým salátkem a hořčičným dresinkem.

Další recepty Celý díl