Ryby a mořské plody

Vařená treska s hořčičnou omáčkou, pečená řepa, rozmarýnové brambory

treska filé
bílé víno
bobkový list
nové koření
celý pepř
cibule
hořčice
červená řepa
brambory
rozmarýn
česnek
olivový olej
sůl
pepř
med

Očištěné filé z tresky osolíme, opepříme a dáme vařit do tzv. rybí várky, kterou jsme si připravily z vody, bílého vína, nového koření, celého pepře a bobkového listu vína a cibule. Vaříme do měkka. Očištěnou červenou řepu nakrájíme na silnější kolečka, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Pečeme do měkka ve vyhřáté troubě. Brambory oloupeme nakrájíme na silnější kolečka, okořeníme solí, rozmarýnem a česnek. Dáme na plech, který jsme lehce vymazali olivovým olejem a pečeme v troubě na 160 stupňů do měkka.

Hořčičná omáčka

Na olivovém oleji si orestujeme na drobno nakrájenou cibulku nebo šalotku. Přidáme hrubozrnnou hořčici a podlijeme zeleninovým vývarem. Dochutíme dijonskou hořčicí a medem a krátce povaříme.

Další recepty Celý díl