Maso

Pomalu grilovaná žebra s BBQ omáčkou

1,5 kg vepřových žeber
2 menší cibule
1 svazek jarní cibulky
150 g rajčatového protlaku
divoké koření
8 stroužek česneku
pepř, sůl

BBQ omáčka

150 g drcených rajčat
6 lžíc medu
1 lžíce mleté pálivé papriky
3 lžíce barevného drceného pepře
6 lžice olivového oleje
2 lžíce směs koření (drcený kmín, česnek, mletý zázvor)

Na oleji opečeme krájený česnek a cibuli, přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou, ochutíme divokým kořením a osolíme. Do připravené směsi vložíme nasekaná žebra a asi 30–45 minut vaříme. Poté je odstavíme a necháme do druhého dne ve šťávě odležet. Druhý den žebra vyjmeme, pečeme na grilu a potíráme svařenou BBQ omáčkou. Tu si připravíme z medu, protlaku, lisovaného česneku, barevného pepře, koření a olivového oleje.

Další recepty Celý díl