Maso

Krůtí prso s bazalkou a slaninou, pečená červená řepa s olivovým olejem a mořskou solí, bramborové rösti

4 porce

600 g krůtí prsa
slanina
bazalka
500 g červená řepa
olivový olej
mořská sůl
čerstvě namletý pepř
800 g den předem uvařených brambor ve slupce
slunečnicový olej

Krůtí prso lehce naklepe, osolíme, opepříme, na střed masa položíme lístky bazalky. Následně svineme do závitku, obalíme plátkem slaniny a dle potřeby zpevníme motouzem nebo párátkem. Opečeme na pánvi na malém množství slunečnicového oleje. Následně vložíme do předem nahřáté trouby na 160 stupňů a dopečeme do měkka. Čerstvou řepu očistíme a nakrájíme na měsíčky. Ochutíme čerstvě namletým pepřem a mořskou solí, olivovým olejem a upečeme v troubě na 180 stupňů do měkka. Den předem si uvaříme brambory ve slupce nebo můžeme také použít brambory, které nám zbyly. Na hrubém struhadle nastrouháme brambory, osolíme, opepříme a usmažíme na pánvi jako klasický český bramborový placek.

Další recepty Celý díl