Různé

Šišky z mletého masa se zelím a zakysanou smetanou

500 g mletého masa
sůl
pepř
4 hrsti dlouhozrnné rýže
1 rohlík
1 dcl mléka
3 cibule
3 lžíce oleje
1 kg kysaného zelí
4 lžíce rajčatového protlaku
250 ml vody
400 ml zakysané smetany

V míse smícháme mleté maso, sůl, pepř a rýži. Rohlík nakrájíme na kostičky, namočíme do mléka, vyždímáme a přidáme k masu. Ze směsi vytvarujeme válečky. V hrnci, který pak můžeme vložit do trouby, necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a rozprostřeme na ni polovinu kysaného zelí. Na zelí položíme masové válečky a zakryjeme zbytkem zelí. Ve vodě zamícháme protlak, vlijeme jej do hrnce. Hrnec zakryjeme tak, aby bylo vše ponořené. Vaříme vše cca 20 minut, dokud rýže nezměkne a nevypaří se většina přebytečné tekutiny. Potom hrnec vložíme ještě asi na 15-20 minut do trouby, vyhřáté na 200 stupňů, necháme zapéct.

Další recepty Celý díl