Maso

Kuře na citronovém tymiánu

4 porce

1 kuře
200 g másla
citronový tymián
citron
sůl
pepř bílý
olivový olej

Kuře rozdělíme na 4 porce, 2x prsa, 2x stehna. Hřbet necháme na vývar. 4 porce kuřete osolíme, opepříme, posypeme natrhaným tymiánem a zalejeme rozpuštěným máslem (cca 125g). Zakápneme maso citronovou šťávou a na každou porci položíme kolečko citronu. Maso necháme v chladu uležet, nejlépe přes noc. Rozpálíme pánev, kápneme trochu olivového oleje a položíme na ni porce kuřete (kůží na pánev). Opečeme do zlatova po obou stranách. Porce kuřete vložíme jednotlivě na pekáč, přidáme kolečka citronu. Dáme do trouby rozehřáté cca na 180C cca na 20 minut. Výpek na pánvi zahustíme oříškem másla. Podává se se smetanovou rýží nebo s bramborovým pyré.

Další recepty Celý díl