Různé

Bramborové řízečky s parmezánem, zadušený špenát se smetanou

brambory
vejce vařené i syrové
sůl
mletý pepř
hladkou mouku na trojobal
listový špenát
šalotka
česnek
smetana na vaření
parmezán
olivový olej na smažení

Brambory uvaříme ve slupce do měkka, necháme vychladnout, oloupeme a pomeleme. Přidáme nakrájené vařené vejce, sůl, pepř a 2 syrové žloutky. Vše dobře promícháme a tvoříme řízečky, které obalíme v trojobalu. Smažíme na pánvičce, ponořené v oleji do zlatova. Omyjeme listy čerstvého špenátu a necháme okapat. Rozpálíme olivový olej, přidáme nakrájenou šalotku a česnek, zpěníme a nakonec dáme špenátové listy. Lehce orestujeme a zalijeme smetanou. Dochutíme solí a mletým pepřem. Posypeme parmezánem.

Další recepty Celý díl