Moučníky a cukroví

Čokoládový koláč s lískovými ořechy a s pikantní tmavou čokoládovou zmrzlinou

Korpus

170 g másla
170 g cukru
170 g tmavé čokolády
2 polévkové lžíce brandy
6 vajec
170 g lískových ořechů

Cukr a máslo a žloutky ušleháme do pěny. Z bílků uděláme sníh. Rozpustíme čokoládu a přidáme do směsi z cukru, másla a žloutků. Přidáme ořechy a sníh. Formu si vymažeme máslem a vysypeme cukrem, pečeme na 160 stupňů 30 min

Zmrzlina

250 ml mléka
50 g cukru
200 g čokolády
250 ml 30% smetany
habanero
chilli
5 vajec
100 ml vody
150 g cukru

Korpus podáváme s kopečkem zmrzliny, čokoládovou chilli omáčkou a přidáme pár kapek karamelové omáčky ze zeleného pepře.

Další recepty Celý díl