Polévky

Kulajda s lesními houbami koprovým bramborem a poširovaným vejcem

90 minut

4-6 porcí

3 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
1,2 l kuřecího vývarů
4 velké brambory
300 g čerstvých/sušených lesních hub
75 ml octa
250 ml smetany 31%
sůl a čerstvě namletý pepř
svazek čerstvého kopru
vejce

Nejprve si připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme kuřecím vývarem (velouté)!!! Dochutíme solí a čerstvým pepřem. Přidáme nakrájené a orestované houby a stonky z kopru, tak aby se dali vybrat a dali chuť polévce, poté dochutíme smetanou, octem cukrem.

Servírujeme:

Čerstvě nasekaný kopr, stejné nakrájené brambory na kostky a zblanžírované v osolené kmínové vodě, pošírované vejce ve skořápce při 64°C v octové vodě.

Další recepty Celý díl