Maso

Bylinkové kuře s kuskusem

55 minut

6 osob

rozporcované kuře
2 červené cibule
4 lžičky sušeného mletého zázvoru
1 lžička mleté skořice
půl šálku černých oliv
4 plátky citronu
olivový olej
česnek
sůl
hrst čerstvého koriandru

Kuskus

půl sáčku kuskusu
1 lžička kurkumy
půl šálku rozinek
kuřecí vývar
olivový olej

Rozpálíme olej a začneme na něm opékat na klínky nakrájenou červenou cibuli. Přidáme všechny další ingredience na kuře a navrch poklademe kousky masa. Zaklopíme a 40 minut dusíme. Po 20 minutách maso otočíme. Kuskus nasypeme do mísy, zamícháme do něho kurkumu, rozinky a lžíci olivového oleje. Zalijeme vývarem a necháme 5–10 minut odstát, dokud kuskus nenabobtná a nenasaje do sebe vývar. Servírujeme nejdříve kuskus, na něj poklademe kousky masa s podušenou cibulí a šťávou.

Další recepty Celý díl