Mini Trdelníky
40 g másla
40 g sádla
300 g polohrubé mouky
špetku soli
3 žloutky (bílek si necháme na potření)
25 g droždí
80 g cukr krupice
1,5 dcl mléka
2 lžíce rumu
nastrouhanou kůru z jednoho očištěného citronu
vanilkový cukr
Z částí mléka, mouky a droždí si uděláme kvásek, přidáme lžičku cukru a necháme kynout. Ostatní suroviny dáme do mísy, přidáme kvásek a zpracujeme v hladké těsto a opět necháme na teplém místě nakynout. Nachystáme si ořechy nahrubo namleté, cukr krupici smíchaný se skořicí a bílek na potření. Vykynuté těsto si rozdělíme na špalky, z kterých uděláme valečky, dlouhé asi 15 cm a namotáme na trubičky. Takto namotané trubičky vyválíme ve směsi cukru krupice a skořice, potřeme bílkem a obalíme do ořechů. Opět necháme zlehka nakynout a pečeme v předehřáté troubě 20 minut na 180°C. Po upečení potřeme směsi rozpuštěného másla a rumu. Posypeme cukrem moučkou a podáváme.