Různé

Bramborové nočky se špenátem a parmigánem

brambory vařené
krupice
sůl
vejce
hrubá mouka
máslo
špenát listový
sůl
česnek
cibulka

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, necháme je vychladnout a pak je na jemno nastrouháme. Přidáme rozklepnuté vejce, sůl, hrubou mouku, smícháme a vypracujeme pevné těsto. Z těsta vykrajujeme menší noky, které vkládáme do vařící osolené vody a vaříme zvolna, až nám noky vyplavou navrch. Scedíme je a omastíme máslem. Na pánvi rozehřejeme máslo přidáme nakrájenou cibuli a po chvíli přidáme špenát. Vše krátce opečeme a přidáme česnek, sůl, pepř. Dle potřeby přidáme vodu s uvařených nočků. Vše promícháme a podáváme z nastrouhaným parmezánem.

Další recepty Celý díl