Moučníky a cukroví

Mléčná rýže s jahodami

1 l mléka
400 g rýže
skořice
80 g vanilkový cukr

Šlehačka

250 ml smetana
cukr moučka

Jahodový džem

200 g jahod
50 g cukr krystal

Rýži uvaříme v lehce osoleném mléce do měkka, spolu s vanilkovým cukrem a špetkou skořice. Necháme vychladit. Smetanu vyšleháme s cukrem do husté šlehačky a následně přidáme k vychladlé rýži. Jahody umístíme do malého hrnce a zasypeme dávkou cukru. Prohněteme mezi prsty a povaříme spolu s cukrem do konzistence džemu. Dle potřeby přidáme cukr nebo vodu. Vaříme na mírném ohni asi 20-30 minut. Rýží promícháme s džemem nebo jen přelijeme na povrchu.

Další recepty Celý díl