Ryby a mořské plody

Pstruh se salátem a dušenou zeleninou

220-280g Pstruh
2 lžíce olivového oleje
1 citron
sůl
kmín
ledový salát
cherry rajčata
1 lžíce konopného semínka
50 g brokolice
50 g mrkev
50 g řepa

Pstruha si ze všech stran nasolíme a posypeme mletým kmínem. Na dostatečně velkou pánev nalejeme malé množství olivového oleje a rozehřejeme na středním plameni. Do rozehřáté pánve vložíme už připraveného pstruha. Pečeme na každé straně přibližně 6 minut. Mezitím si nachystáme zeleninu. Růžičky brokolice, plátky řepy a mrkve vložíme na 50 vteřin do páry. Ledový salát s cherry rajčaty nakrájíme. Při podávání zeleninu pokapeme citronem a posypeme konopným semínkem a vše pokapeme olivovým olejem.

Další recepty Celý díl