Maso

Kuřecí špalíčky na houbách dušené v červeném víně

4 porce

2 lžíce olivového oleje
25 g másla
1 cibule
2 stroužky česneku
300 g malých hříbků
0,3 l červeného vína
1 menší plechovka rajčatového protlaku
2 snítky tymiánu
0,5 l kuřecí vývar
sůl
pepř
16 kuřecích špalíčků

V kastrolu s poklicí rozehřejte půlku másla s olejem. Osolte a opepřete kuřecí špalíčky a orestujte je v hrnci do zlatava. Potom vyjměte a odložte stranou. Do kastrolu vhoďte druhou půlku másla a orestujte v něm nasekanou cibuli a rozmačkaný česnek. Přisypte houby ještě chvíli restujte, zalijte vínem, přidejte protlak. Povařte asi 5 min. Přidejte tymián a zalijte vývarem. Vložte zpět kuřecí špalíčky a duste asi hodinu do měkka. Kuře vyjměte z hrnce a vložte je do tepla. Zvyšte plamen. Tekutinu ještě chvíli vařte až začne houstnout a chutě se zintenzivní. Maso vraťte do omáčky a podávejte.

Další recepty Celý díl