Polévky

Bramborová polévka

4 porce

100 g květák
100 g mrkev
50 g celer
50 g petržel
50 g brambory
80 g čerstvé máslo
40 g sušené a hříbky + mražené, nebo čerstvé
10 g česnek
hladká mouka
kmín celý
pepř černý mletý
sůl
majoránka
vývar kuřecí

Na másle si zpěníme pokrájený květák do zlatova, společně s celým kmínem. Přidáme mrkev, celer, petržel. Vše společně zarestujeme do zlatohnědé barvy. Přidáme houby a opět vše zarestujeme. Vše zalijeme dobrým kuřecím vývarem, zavedeme k varu a zahustíme tmavou máslovou jíškou. Přidáme domácí dobrou česnekovou pastu, mletý černý pepř, sůl. Provaříme alespoň 25 minut! Ke konci přidáme nakrájené brambory, aby se nám nerozvařily. Podáváme s čerstvou majoránkou!

Další recepty Celý díl