Podzimní salát s marinovanou dýní a smaženými houbami v bylinkové strouhance
4 porce
lollo biondo
lollo rosso
čerstvá rukola
frisse
čerstvý listový špenát
25 ml kvalitní olivový olej
aceto balzamico
1 polévková lžíce medu
1 polévková lžíce dýňových semínek
1 malá dýně
sůl, pepř, badyán
8 větších hřibů
1 vejce
250 g bílého toustového chleba
1 svazeček velkolisté petržele
1 malá červená cibulka
100 g přepuštěného másla
Očistíme si dýni a nakrájíme na tenčí plátky, které zblanšírujeme ve vodě s badyánem a trochou medu. Necháme okamžite vychladit v ledové vodě.
Dresing
V misce rozmícháme olivový olej, aceto, med, sůl, pepř, semínka z dýně a na drobno nakrájenou červenou cibulku.
Obalování na houby
Vnitřek tousťáku dáme do mixéru a rozmixujeme s listy velkolisté petržele, prosejeme přes sítko a vznikne nám jemná bylinková strouhanka.
Salát
Salát natrháme, dochutíme, dáme na talíř a naaranžujeme marinovanou dýní a hřiby, které jsme pomalu smažili na přepuštěném másle.