Maso

Kuřecí prsíčko, balené v sušené šunce - na hráškovém rizotu

360 g kuřecí prso
60 g parmská šunka
0,1 l červené víno
250 g Arborio rýže
100 g cibule
0,1 l bílé suché víno
parmazán
máslo
kuřecí vývar
hrášek
sůl
pepř

Kuřecí prso lehce osolíme a opepříme, obalíme v parmské šunce a zprudka opečeme na pánvi. Poté dopečeme v troubě na 150 °C (cca 8 až 10 minut). Do výpeku z masa nalijeme červené víno a zredukujeme na hustější konzistenci. V rendlíku důkladně orestujeme cibuli, přidáme neomytou Arborio rýži a zalijeme bílým vínem a vývarem. Rýži dusíme, dokud není na půl tvrdá. Nakonec přidáme máslo, parmazán a hrášek.

Další recepty Celý díl