Saláty

Salát z polníčku a rukoly, s bramborovým dresinkem a krevetami

Salát

200 g krevety neloupané
100 g rukola
100 g polníček
60 g rajčata cherry
100 g brambory
vinný ocet
olivový olej
sůl
pepř
tymián
česnek
máslo
kuřecí vývar

Rukolu, polníček a cherry rajčata očistíme a dáme do mísy. Očištěné a oloupané krevety opečeme na olivovém oleji, másle, česneku a bylinkách. Na dresink potřebujeme vařené brambory, kuřecí vývar, olivový olej, vinný ocet, sůl, pepř. Vše rozmixujeme a zlehka smícháme se salátem a doplníme krevetami.

Chléb

450 g hladká mouka
42 g čerstvé droždí
0, 25 l voda
olivový olej
sůl
bylinky
žloutek
sezam
kmín

Na chléb potřebujeme hladkou mouku, droždí, vlažnou vodu, olivový olej, sůl, cukr, bylinky. Uhněteme, vznikne hladké těsto, které necháme nakynout. Poté uděláme 2 bochánky, dáme na pečící papír a necháme pod útěrkou asi 10 minut ještě nakynout. Nakonec potřeme žloutkem, posypeme kmínem nebo sezamem, a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 stupňů asi 29 minut.

Další recepty Celý díl