Maso
Grilované kachní prso s třešňovou omáčkou, bramborové pyré s čerstvou pažitkou, mrkvový chips
kachní prsa
sůl
pepř
olivový olej
Omáčka
máslo
cukr
třešně
solamyl
bílé víno
citronová kůra
skořice
Pyré
brambory
máslo
pažitka
smetana
Celé kachní prso s kůží si nakrojíme, okořeníme solí a pepřem. Zprudka opečeme na pánvi a dáme dopéct do předem vyhřáté trouby na 160 stupňů. Brambory si oškrábeme a uvaříme do měkka v osolené vodě. Uvařené brambory si scedíme, přidáme máslo a trochu smetany. Spolu vyšleháme do konzistence kaše – pyré, přidáme na jemno nakrátou pažitku a dle potřeby dochutíme solí a pepřem. Třešně si umyjeme a vypeckujeme. Lehce orestujeme na másle, podlijeme bílým vínem, přidáme cukr, skořici a citronovou kůru a vše spolu provaříme. Zahustíme solamylem.