Maso

Krůtí stehno pečené s krutóny s římským salátem a parmazánem

1 větší krůtí stehno
1 dcl bílého vína
1 římský salát
2 hrsti malých listových salátů (rucolla, polníček, dubák..)
300 g bílé pečivo
1 svazek řetkviček
100 g parmazán
50 g máslo
olivový olej
sůl, pepř
bylinky

Krůtí stehno prošpikujeme bylinkovým máslem a podlité bílým vínem pečeme při 160 st. asi 40 min. Pokrájené pečivo na kostky velikosti 2x2 cm přidáme ke stehnu a dopékáme ještě 10 min. Krutóny do sebe nasají veškerý výpek ze stehna. Maso nechejte zchladnout a natrhejte na kousky. Římský salát natrháme na kousky a smícháme s malým salátky a masem. Vše promícháme s jednou výše uvedenou zálivkou. Nakonec posypeme upečenými krutóny a hoblinami parmazánu.

Další recepty Celý díl