Moučníky a cukroví

Banánová palačinka

Na jednu palačinku 2 velké banány, hodně zralé až přezrálé.

5 porcí

Jahodová omáčka

10 jahod
agáve sirup dle chuti a sladkosti jahod
citron na zvýraznění chuti
½ hrnku kokosového oleje roztaveného

Čokoládový krém

1 hrnek kešu ořechů
1 hrnek vody
½ hrnku raw kakaa
agáve sirup dle chuti

Rozmixujte banány samotné, rozetřete na podložku a dejte do sušičky. Sušíme cca 10 hodin, palačinka je hotová, když se nelepí, ale je stále ohebná. Jahody, agáve a citronovou šťávu dejte do mixeru a rozmixujte do hladka. Dejte kokosový olej do vodní lázně (cca 40%) a nechte roztavit. Poté nalijte do směsi a důkladně rozmixujte. Čokoládový krém: Dejte do mixéru kešu, vodu a agáve a mixujte do hladka. Poté přidejte kakao a opět mixujeme až se vše spojí do krémové konzistence. Naplňte palačinky čokoládou, můžeme poklást banány či jiným ovocem (sezónní) a polijeme jahodovou omáčkou.

Další recepty Celý díl