Různé

Citrónová smetana

2 lžíce másla, 2 šalotky, 2 lžičky nastrouhané kůry z dobře omytého citrónu, 1 lžíce šťávy z citrónu, 1 stroužek česneku, 1 lžíce hladké mouky, ½ hrnku vývaru, 1 kelímek smetany, sůl, pepř, muškátový oříšek, jemně pokrájený estragon, petrželka nebo pažitka

Na rozehřátém másle opečeme nadrobno nakrájenou šalotku, česnek a citrónovou kůru. Zaprášíme moukou, krátce osmahneme, zalijeme vývarem a za stálého míchání uvedeme do varu a necháme 10 minut mírně vařit. Přidáme smetanu a ještě krátce povaříme. Omáčku dochutíme solí, pepřem, špetkou muškátového oříšku a citrónovou šťávou. Přimícháme pokrájený estragon, petrželku nebo pažitku.

Další recepty Celý díl