Moučníky a cukroví

Šlehačková bábovka s piškoty

2 hrnky polohrubé mouky, 1 balíček prášku do pečiva, 1 hrnek pískového cukru, 2 lžíce kakaa, 4 vejce, 1 smetana ke šlehání, 1 balíček dětských piškotů, pikantní zavařenina, tuk na vymazání a strouhanka na vysypání bábovkové formy, na ozdobení

citronová poleva a barevné cukrové sypání (bábovku však můžeme po upečení jen pocukrovat)

Mouku smíchanou s práškem do pečiva promícháme s cukrem a kakaem. Přidáme vejce, smetanu a dobře promícháme. Jednu třetinu těsta vlijeme do tukem vymazané, strouhankou vysypané formy. Na těsto narovnáme těsně vedle sebe piškoty, které jsme po dvou slepili zavařeninou. Piškoty překryjeme druhou třetinou těsta, narovnáme na ni další vrstvu slepených piškotů a přelijeme zbývajícím těstem. Pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut. Po vychladnutí bábovku polijeme polevou a posypeme barevným sypáním.

Obměna: Při přípravě bábovky vynecháme kakao a do těsta vmícháme 1 balíček vanilkového cukru. Mezi vrstvy světlého těsta vkládáme kakaové piškoty, které jsme slepili zavařeninou.

Další recepty Celý díl