Ryby a mořské plody

Pečený losos v papilotě s chřestem a marinovaným zázvorem

4 porce

400 g lososa
150g zeleného chřestu
150g bílého chřestu
1 polévková lžíce sezamového oleje
50 g marinovaný zázvor
50 g banánová šalotka
50 g mrkve
50 g cukrové lusky
1 pórek
sůl, pepř
2 stroužky česneku pokrájeného na juliene

Očištěný chřest zblanšírujeme a dáme na papilotu. Na chřest položíme steak z lososa, kerého jsme zbavili šupin a nakrojili na tři kousky a osolili a opepřili. Mrkev, pórek, šalotku, marinovaný zázvor, cukrový hrášek pokrájíme na julinne a dáme na lososa vše lehce zakápneme sezamovým olejem a zabalíme vše do papiloty, jako poštovní obálku a celé pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 10 minut.

Další recepty Celý díl