Maso

Steak z mladého selátka se smetanovo hříbkovou omáčkou a domácími tagliatelli

4 porce

600 g karé z mladého selete
200 ml smetana 31 %
150 g hříbky
30 g šalotka
50 g máslo
400 g semolínová mouka
4 vejce
panenský olivový olej
mořská sůl
drcený pepř
drcená koriandrová semínka
rozmarýn
cumin

Karé si namarinujeme s pomocí olivového oleje, cuminu, posekaného rozmarýnu a drcených koriandrových semínek. Necháme odpočívat v ledničce alespoň přes noc nebo nejlépe 24 hod. Karé osolíme a zprudka opečeme na rozpálené pánvi z každé strany cca 2 minuty, poté přendáme na plech s mřížkou a dopékáme v troubě na 70 stupňů cca 1,5 až 2 hodiny. Hříbky opékáme na másle dozlatova, přidáme šalotku a lehce opečeme. Přilijeme smetanu a přivedeme k varu, ochutíme mořskou solí a drceným pepřem. Do hotové omáčky přidáme al dente uvařené tagliatele a lehce promícháme. S pomocí kuchařské vidličky uděláme z taglitelí hnízdo, na které položíme na tranšírované plátky vepřového karé.

Tagliatele

Mouku dáme do větší misky a uděláme v ní důlek. Do důlku vyklepneme vejce a postupně je zapracováváme do středu těsta. Když máme řádně zapracované těsto, tak si s pomocí strojku vyrobíme čerstvé tagliatele.

Další recepty Celý díl