Sýry

Salát se smaženým hermelínem

4 porce

2 hermelíny
1 vejce
2-3 lžíce hladké mouky
1/2 lžíce oleje
4 lžíce strouhanky
2 lžíce sezamových semínek
rostlinný olej na smažení
1 červená čekanka
1/2 římského salátu
2-3 hrsti polníčku
1 střední hrozen vína
2-4 lžíce brusinkové zavařeniny
1 lžíce olivového oleje
sůl

Rozmíchejte vidličkou vejce, mouku a olej, hmota by měla být polotekutá. Na jeden talířek nasypte strouhanku a na druhý sezamové semínka. Rozehřejte olej na pánvi. Poté nakrájejte sýr na osminky, obalte v připraveném těstíčku, strouhance a sezamu a ihned vkládejte do oleje. Usmažený sýr pokládejte stranou na papírový ubrousek, aby se z něj odsál tuk a sýr částečně zchladl. Lístky čekanky, salátu a polníčku operte a usušte. Lístky natrhejte na menší kousky a rozložte na talíř. Přisypte omyté a okapané hroznové víno. Salát lehce osolte, zakapejte brusinkovou zavařeninou a olivovým olejem. Nakonec na salát rozložte kousky usmaženého sýru.

Další recepty Celý díl