Polévky

Bob čorba – fazolová polévka

1,5 hrnku suchých fazolí
2,5 litru vody
250 -300g uzeného masa /nejlepší je koleno/
100-150g domácí klobásy
2 kousky sušených rajčat
1 střední mrkev
2 brambory
1 cibule
loupaná rajčata celá nebo drcená
mořská sůl
mletá sladká červená paprika
celý pepř
džodžen – máta horská sušená nebo čerstvá
slunečnicový olej

Fazole na několik hodin namočíme, aby nabobtnaly.

Dáme do hrnce, přidáme nakrájené uzené maso, celý pepř,

sušená rajčata, zalijeme horkou vodou a dáme pomalu vařit.

Dosolíme před dokončením, protože uzené maso je dostatečně slané.

Očištěnou mrkev, brambory a klobásu nakrájíme na kostky a až je fazole

i maso skoro měkké, přidáme do polévky. Přidáme pokrájená loupaná rajčata.

Na troše slunečnicového oleje opečeme nadrobno nakrájenou cibulku

a mimo plamen orestujeme mletou červenou papriku, aby nezhořkla,

přidáme do polévky. Ochutíme džodženem – mátou.

Na talíři dozdobíme najemno nasekaným džodženem a zelenou petrželkou.

Podáváme s bílým chlebem.

Další recepty Celý díl