Maso

Grilovaná prsíčko z perličky s bylinkovou máslovou nádivkou, podávané s hráškovým pyré s čerstvou mátou a hráškovými lusky

4 porce

4 ks prsíček z perličky
4 plátky toustového chleba
muškátový oříšek
sůl a pepř
150 g másla
2 ks vajec
směs bylinek - petrželka, pažitka, rozmarýn, tymián

Perličku omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Toustový chléb nakrájíme na kostičky, přidáme bylinky, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Vejce oddělíme, žloutky přidáme k toustovému chlebu a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Povolené máslo vyšleháme doběla. Připravenou směs z toustového chleba promícháme s vyšlehaným máslem a pak opatrně vmícháme i sníh. Směs přendáme do cukrářského pytle a nádivku nastříkáme pod kůži. Takto připravené maso opečeme na pánvi nejprve ze strany s kůží, potom i z druhé strany, přendáme do pekáče a v troubě na 180 °C pečeme 12 minut. Podáváme s hráškovým pyré.

Další recepty Celý díl