Ryby a mořské plody

Pečený závitek z čerstvého pstruha se zeleninou

Pstruh

2 filátka ze pstruha
máslo
mrkev a pórek na proužky
sůl
pepř

Petrželové pyré

petržel
sůl
pepř

Omáčka

máslo
šťáva z čerstvého citronu
citronová kůra

Filé ze pstruha osolíme, opepříme, na okraj filé položíme na proužky nakrájenou mrkev a pórek. Zabalíme do závitku,(upevníme párátkem, nebo motouzem) potřeme olivovým olejem a zprudka opečeme na pánvi. Po opečení vyjmeme z pánve, dáme na plech a vložíme do předem vyhřáté trouby na 150 stupňů na cca 8-12 minut. Očištěné brambory nakrájíme na kostičky cca. 2x2 cm a dáme do osolené vody uvařit do poloměka. Následně opečeme na pánvi s olivovým olejem a čerstvou bylinkou. Uvařenou petržel rozmixujeme spolu se solí a pepřem do hladkého pyré. Omáčku připravíme z rozpuštěného másla, ke kterého jsme přidali, citronovou kůru a šťávu z citronu.

Další recepty Celý díl