Trhané vepřové maso na pivu a česneku s Coleslaw salátkem

Trhané vepřové maso na pivu a česneku s Coleslaw salátkem

vepřová krkovice nebo plec
mletá paprika
sůl
pepř
chilli
provensálské bylinky
cibule
česnek
pivo
hrubozrnná hořčice
pečivo, chléb
sterilované okurky nebo marinovaná cibule na dozdobení

Coleslaw salát:
1/2 hlávky zelí
2 mrkve
1 malá cibule
2 lžíce olivového oleje
Zálivka:
100 g majonézy
100 g bílého jogurtu (nebo smetany)
citronová šťáva
1 lžička hořčice
cukr
sůl
bílý mletý pepř

Maso nakrájíme na menší kusy, posypeme mletou paprikou, bylinkami, posolíme, popepříme.

Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nasekané stroužky česneku, podlijeme pivem, přiklopíme a

pečeme v troubě při teplotě 120 °C tak dlouho, až je maso úplně měkké, rozpadá se po vpichu.

Po upečení natrháme, přidáme hořčici, výpek a podáváme na pečivu (i opečeném) a zdobíme

sterilovanou zeleninou.

Jako příloha je ideální Coleslaw salát.

Další recepty Celý díl