Polévky

Cizrnová polévka se špenátem

4 porce

150 g cizrny
2 cibule
1 bobkový list
3 brambory
2 lžíce olivového oleje
1 rajče
4 stroužky česneku
1 lžíce sladké papriky
100 g listového čerstvého špenátu
100 g pikantní klobása

Cizrnu nechte přes noc nabobtnat v hrnci s vodou. Druhý dne cizrnu sceďte, zalijte novou vodou, přidejte na ¼ nakrájenou cibuli a bobkový list, vařte doměkka. Oloupejte a nakrájejte brambory, přidejte do hrnce a chvíli ještě vařte. Na pánvi si rozehřejte olej, přidejte na kostky nakrájené rajče, cibuli a česnek, vše orestujte. Pak přidejte papriku a ještě chvíli restujte a poté přidejte do hrnce a ještě chvíli vařte. Na pánvi orestujte kolečka klobásy. Polévku rozlijeme do talířů a dozdobíme kolečky klobásy a listy špenátu.

Další recepty Celý díl