Zapečený lilek s masovým ragú a mozzarellou

Zapečený lilek s masovým ragú a mozzarellou

Lilek
Mozzarella
Cibule
Česnek
Oregano
Sůl
Pepř
Olivový olej
Drcená rajčata
Mleté hovězí a vepřové maso
Bílé víno
Bazalka čerstvá

Na olivovém oleji orestujeme cibuli, přidáme mleté maso, sůl, pepř, česnek, oregano a restujeme.

Podlijeme bílým vínem, přidáme drcená rajčata a dusíme.

Lilek nakrájíme podélně na širší plátky, posolíme a necháme „vypotit“.

Potřeme olivovým, olejem a opečeme na pánvi.

Lilky vyskládáme na plech, na ně dáme střídavě směs masa a plátky mozzarelly a dáme do trouby

zapéct.

Při servírování zdobíme plátky bazalky.

Další recepty Celý díl