Zapečený lilek s masovým ragú a mozzarellou
Zapečený lilek s masovým ragú a mozzarellou
Lilek
Mozzarella
Cibule
Česnek
Oregano
Sůl
Pepř
Olivový olej
Drcená rajčata
Mleté hovězí a vepřové maso
Bílé víno
Bazalka čerstvá
Na olivovém oleji orestujeme cibuli, přidáme mleté maso, sůl, pepř, česnek, oregano a restujeme.
Podlijeme bílým vínem, přidáme drcená rajčata a dusíme.
Lilek nakrájíme podélně na širší plátky, posolíme a necháme „vypotit“.
Potřeme olivovým, olejem a opečeme na pánvi.
Lilky vyskládáme na plech, na ně dáme střídavě směs masa a plátky mozzarelly a dáme do trouby
zapéct.
Při servírování zdobíme plátky bazalky.